blank grb2
news_tl blank news_tr
news_l
blank
NOVICE
13.10.2009 - Obogatitev spletnih strani
Spletne strani Zveze mariborskih športnih društev Branik smo obogatili z dvema novima vsebinskima sklopoma: "objekti" in "dogodki".
news_r
news_bl news_read_more news_br
menu blank menu
blank
Ljudski Vrt
blank
Športna dvorana Ljudski Vrt - Lukna
blank
Predstavitev obnove in posodobitve stadiona Ljudski Vrt
blank
menu blank menu
Predstavitev obnove in posodobitve stadiona Ljudski Vrt
ljudski vrt

ljudski vrt

ljudski vrt

ljudski vrt

ljudski vrt

ljudski vrt

Projekt prenove osrednjega stadiona
(za povečavo kliknite na posamezno sliko)
Kompleks Ljudski vrt je največja športna površina mesta Maribor, znotraj katere je najbolj markanten objekt centralnega mestnega stadiona.

Osnovna izhodišča pri oblikovanju novega nogometnega stadiona:

    * Narediti objekt, ki bi postal športno turistično središče tega predela Maribora, tako v formalnem kot funkcionalnem smislu.
    * Smiselna povezava starega z novim v zaključeno celoto.
    * Zagotoviti gledalcu najoptimalnejše spremljanje dogajanj na stadionu.

Že zaradi same mase, stadion kot javni objekt znotraj strukture mesta vzpostavlja dominanto. Stadion, kot zaokrožena celota, lahko v določenem pogledu predstavlja simbol mesta. Prostor tribun je v obliki arene, zaprtega zaokroženega avditorija z ovalno obliko obstoječe strehe. Naveže se nova komunikacija kot krožna pot na obstoječi rampi.

Nova struktura ni ponovitev obstoječe forme. Obstoječega volumna noče preglasiti in se mu prav tako noče podrediti. Z vzpostavitvijo krožne rampe obstoječo strukturo poveže ter z njo tvori zaključeno celoto. Če se izrazimo skoraj pretirano, lahko rečemo, da je obstoječa tribuna drag kamen, ki ga z obročem povežemo v obliko prstana.

Novi objekt je zasnovan kot nizki podstavek s spremljajočim programom, nad katerim se dviguje valujoči obroč s pokritimi tribunami. Pod vzhodno tribuno so: dve telovadnici, fitnes, garderobe, pomožni prostori in poslovno-komercialni program. Pod južno tribuno so prostori namenjeni komercialnemu programu (pošta, banka, restavracija, fast food itd.), pod severno tribuno so prostori za društva ZMŠD Branik. Streha nad celotnim programom ima namen odprtega foyerja in dostopa do tribun. Hkrati je od tu možnost spremljanja dogodkov na pomožnem igrišču.

Gradnja novega stadiona oz. posodobitev obstoječega objekta ob priložnostih v lokalni skupnosti pomeni tudi nov zagon za športne klube, ki objekt uporabljajo. Seveda v prvi vrsti za nogometni klub, ki ima v določenem okolju neslutene možnosti za razvoj, za približevanje razvitejšim državam.
 
Copyright © 2018 Zveza mariborskih športnih društev Branik, Maribor Rolan rešitve