Aikido
Veslanje
Košarka

košarka

Športno društvo Primorac-Branik Maribor ja bilo ustanovljeno pred sedmimi leti pod imenom Košarkarska šola Mario Primorac. V kratkem času delovanja je klub postal vodilna košarkaška sila v Mariboru, saj vse selekcije dosegajo vidne rezultate na državnem nivoju, članska ekipa pa se je v sezoni 2007/08 uspela uvrstiti v 1.B slovensko košarkarsko ligo za moške, kjer pa njeni apetiti še niti približno niso zadovoljeni. V klubu si prizadevamo da v mesto ob Dravi pripeljemo najboljšo slovensko košarkarsko ligo, saj obisk na tekmah kaže, da so Mariborčani lačni vrhunske košarke.
Namen našega kluba je spodbujati razvoj košarke na širšem Mariborske področju in mladim omogočiti igranje in učenje košarke. Da nam zadeva uspeva, kažejo rezultati ekip in posamezniki, ki se že uvrščajo v najrazličnejše regijske in državne reprezentance, ter seveda tudi naši bivši igralci ki sedaj nastopajo po Sloveniji in tujini.

Klub se je v letošnji sezoni preselil iz Tabora v dvorano Ljudski vrt - Lukna, se povezal z Zvezo mariborskih športnih društev Branik in pobratil z nogometnim klubom Branik Maribor.